nav

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Lihapullapasta

meatballs & tagliatelle

Joskus tekee mieli tomaattista pastaa, jossa on suloisia lihanpaloja. Tämä ruoka on mainota siihen himoon.

Lihapullat (n. 2 pellillistä)
1 kg naudan jauhelihaa
200 g karitsan jauhelihaa
2 pussia sipulikeiton aineksia
2,5 dl Mustapekka-pippurijuustoruokakermaa
4 kananmunaa

Sekoita ainekset keskenään lihamassaksi ja pyörittele keskikokoisia pullia. Paista lihapullia 200-225 asteessa kunnes ovat kypsiä (n. 20 min)

Lihapullakastike 5 hengelle
Lihapullat ylemmästä ohjeesta (-10 kappaletta, jotka nälkäisimmät söivät ennen kuin kastike ehti pöytään)
500 g tomaattimurskaa
1 punasipuli
1 kynnetön valkosipuli murskana
öljyä
loraus balsamicoetikkaa
1 dl punaviiniä
1½ dl lihalientä
mausteita oman maun mukaan (oregano, basilika, tinjami, pippuri, merisuola)
(saostetta)

Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä valkosipulin kanssa kattilassa. Kaada sekaan tomaattimurska, punaviini, etikka ja mausteet. Anna makujen porista n. 10 min, lisää lihaliemi ja lihapullat, valmista kastike loppuun. Saosta tarvittaessa. Tarjoa spagetin tai tagliatellen kanssa.

4 kommenttia

  1. Herkullisen näköinen kuva vaikka omalta lautaseltani ei kyseistä ruokaa löytyiskään. Heeei, luin tosta sun esittelystä, että opiskelet kokiksi ni ihan mielenkiinnosta haluisin tietää, et tehääks siellä paljon kasvisruokia? Kiitti jo etukäteen, jos vastaat! :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut kasvisruokapäivä, koska meillä on paras opettaja. Kaikki tosiaan riippuu opettajasta, mutta vähemmälle on noi kasvisruuat jääny ainakin näin ekana vuotena, sosekeittoja ja tosiaan tota päivää lukuunottamatta.

      Poista
  2. mitä on kynnetön valkosipuli? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa vastaa yhtä valkosipulin kynttä, mutta se on tällainen:
      http://1.bp.blogspot.com/-VkNURQZiSmQ/T2IF4hd8-0I/AAAAAAAAAQE/Juq18lvkIBU/s1600/Valkosipuli.jpg

      Myydään ihan Prismassa

      Poista