nav

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Marenkia ja suklaakoristeita

marengit

Kun jostain jää yli valkuaisia, ei ole paljoa arpomista mitä niistä tekisi. Joko marenkia, tai macaronien uusimisyrityksiä. Tällä kertaa päädyin marenkiin, sillä aika eikä hermot olleet macaronien puolella, sillä niiden tekemiseen kuluu paljon enemmän aikaa kuin paistamiseen, toisin kuin marenkien kanssa. 

Kun sulatin suklaata marenkin päälle, sulatin sitä hieman liikaa, joten harjoittelin näyttöä varten sydämmien pursottamista siitä. Mukaan mahtui muutama floppi, mutta suurin osa oli ihan nättejä. Yksi oli kovinkin moderni, mutta jäi nyt kuvista jostain syystä pois.

Tehdessäni päätin tehdä kahdenvärisiä marenkeja: aluksi muutaman valkoisen, ja sitten pursottaa vaaleanpunaisia, jolloin välikappaleet muodostavat hassuja väriyhdistelmiä, kun ne pursottaa samasta pussista. Yksi valkoinen marenki oli sisältä kokonaan pinkki, toinen taas pinkki taas valkoinen reunoiltaan. Suloisia sanon minä!

Rakastan pavlovaa, rakastan myös silloin hieman sitkeähköjä marenkeja. Jos haluat omistasi täysin kuivattuneita, paista niitä hieman kauemmin. 

koristeita

Marengit (n. pellillinen)
2 valkuaista
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
(elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaisia vaahdoksi. Kun ne alkavat vaahtoutumaan, lisää sokeri ripotellen. Lisää valmiiseen vaahtoon kevyesti ja vatkaimen pienimmällä teholla sitruunamehu ja elintarvikeväri. Pursota pellille ja paista 100 celsiusasteessa n. 50 min. 

2 kommenttia