nav

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Heppatournedos ja Patatas Bravas

heppatournedos

Tästäkin luomuksesta on aikaa kuukausi, mutta valmiiksi muokattu kuvakin oli jäänyt täysin piiloon ja hukkui sitten ruokakuvien joukkoon. 

Ollaan viime aikoina vietetty aika paljon aikaa ruokaostoksista Kauppahallin Laatulihassa. Kuun alussa sieltä tarttui mukaan heppaa (en nyt muista mitä lihaa, anteeksi) joka myytiin ihan heppana. C; Tehtiin siitä sitten Tournedos- pihvejä: pihvi, joka on kääritty pekoniin.

Heppa Tournedos
haluamasi määrä hevosen pihvejä
1 pekonisiivu (isoimpiin 2) / pihvi
suolaa
pippuria

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja käärine pekoniin.Paista pannulla ja tarjoa heti.

Patatas Bravas on taas espanjalainen ruoka. Se on siis perunapaloja majoneesin tai tomaattikastikkeen kanssa. Perinteisin lienee valkosipuliaioli. Me valmistimme omamme hieman eri tavalla, mitä Wikipediassa kerrotaan näiden valmistuksessa, mutta nämä ovat saaneet kiitosta kyllä muutenkin, jotan julkaisenpas tämän silti.

Tässä ohjeessa ei ole määriä: toivon että te lukijat osaatte soveltaa tätä kuitenkin omaan käyttöönne. Perunoiden määrästä: nyrkkisääntönä voisi käyttää 2-3 perunaa henkeä kohti, mutta sehän toki riippuu syöjän mahan koosta.

Patatas Bravas
perunoita
öljyä paistoon
suolaa
savupaprikajauhetta (oma purkkimme on kannettu Jenkkilästä, joten en kyllä osaa sanoa näiden saatavuudesta Suomessa)

Pese perunat. Leikkaa ne sopivan kokoisiksi kuutioiksi (1-2cm) ja kääri ne talouspaperiin kuivumaan. Lämmitä öljy pannussa. Kaada perunat öljyyn (jos perunoita on paljon, tee ne useammassa erässä) ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä.

Kaada paistetut perunat talouspaperilla vuorattuun kulhoon. Kun kaikki perunat ovat käyneet kerran pannulla, laita ne sinne toisen kerran ja paista tällä kertaa kypsiksi ja ihanan värisiksi.

Kaada perunat takaisin kulhoon ja mausta ne suolalla ja savupaprikajauheella heilutellen niitä kulhossa. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti