nav

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Leipätikut X2

leipätikut

Mainitsinkin jo aiemmin tehneeni leipätikkuja Oscareiden katselua varten. Tikkuja tulee taikinasta runsaasti, ja suosittelen säilyttämään ne ilmatiiviissä paikassa kuivumisen vuoksi. Omat ylimääräiset tikut nimittäin lensivät bioon kuivuttuaan koviksi korppuiksi oltuaan pöydällä päivän. 

dukkahleipätikut

Leipätikut (n. pellillinen)
2,5 dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1,5 rkl öljyä
oman maun mukaan juustoraastetta

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää suola ja juustoraaste. Lisää kuivahiiva ensimmäisten jauhojen seassa. Alusta taikinaa, kunnes se on melkein valmista ja lisää öljy. Alusta loppuun ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. 

Jaa taikina kolmeen osaan. Jaa jokainen osa vielä osiin, ja pyörittele haluamasi pituisiksi tangoiksi. Anna kohota vielä pellillä n. 15 min. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta tai siemeniä. Paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 min.

Dukkah-leipätikut (n. pellillinen)
2,5 dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1,5 rkl öljyä
oman maun mukaan juustoraastetta

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää siihen suola ja dukkah. Lisää kuivahiiva ensimmäisten jauhojen seassa. Alusta taikinaa, kunnes se on melkein valmista ja lisää öljy. Alusta loppuun ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. 

Jaa taikina kolmeen osaan. Jaa jokainen osa vielä osiin, ja pyörittele haluamasi pituisiksi tangoiksi. Anna kohota vielä pellillä n. 15 min. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle vielä mausteseosta. Paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 min.


4 kommenttia

  1. Oi ihania ohjeita! Tallensin blogis lukulistaan:)

    VastaaPoista
  2. tein noita sun ohjeesi avulla oli kyllä tosi hyviä, kiva blogi(:

    life-of-marika.blogspot.fi

    VastaaPoista