nav

torstai 28. helmikuuta 2013

Dukkah - mausteseos

Purnukka

Sunnuntaina tein ensimmäistä kertaa itse mausteseosta! Syy tähän oli se, että olin löytänyt mielenkiintoisen leipätikkujen ohjeen, johon kyseistä maustetta tarvittiin. Tätä tekiessä keittiö tuoksui aivan ihanalta, ja hasselpähkinät meinasi palaa pannuun kiinni kun niitä siinä ihastuksissani haistelin.

Itse käytin tässä hommassa monitoimikonetta, ja totesinkin sen todella käteväksi. Enkä oikein keksi muutakaan keinoa, millä mantelit ja hasselpähkinät saa rouheeksi. Itsellä ei ainakaan voimat riitä morttelissa murskaamiseen. 

mauste

Dukkah - mausteseos
1 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
2 tl sokeria
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa

Paahda manteleita, hasselpähkinöitä ja korianterinsiemeniä pannulla kunnes ne alkavat saamaan väriä. Rouhi monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi.

Mittaa pannuun seesaminsiemenet ja paahda niitä kunnes ne alkavat poksahdella. Nämä vedin maustemyllyssä (yksi monitoimikoneen osa meillä) ensin jauheeksi ja lisäsin sitten rouheen joukkoon.

Lisää rouheeseen myös sokeri, jauhettu (joko valmista jauhetta tai vedä morttelissa niin hienoksi kuin saat) juustokumina ja suola. Sekoita, purkita ja anna makujen tasaantua.

4 kommenttia

 1. mihis kaikkeen tuota voi laittaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin leipätikkuihin. Useissa resepteissä dukkahia käskettiin syömään leivän päälle öljyn kanssa sekoitettuna. Myös toimii ymmärtääkseni dippinä juuri öljyyn sekoitettuna :)

   Poista
 2. oon suunnitellut hakevani tampereen ammattiopistoon leipuri-kodiittori ja kokin yhetiskoulutukseen? :)opiskeletko itse siellä? Olisi kiva kuulla tuosta koulusta jotakin (: osaatko kertoa tälläisestä yhteiskoulutuksesta..sen tiedän että se kestää 4.vuotta, mutta onkohan paljon rankempi kuin esim pelkkä leipuri-kondiittori ala? Asun nyt porissa :-)
  Liityin lukijaksi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosiaan tässä kyseisessä koulussa opiskellaan! Meillä on usein pidempiä koulupäiviä ja ollaan nyt pajon pidemmällä kuin yksikään muu ykkösluokka, sillä onhan meillä kaks koulutustakin.

   Mitenkään erityisen rankaksi en ole itse kokenut, mitä nyt muutamia 8-17 päiviä on ollut lukujärjestyksessä. Niistäkin selviää ihan huumorilla ja hyvällä asenteella, koska keittiössä ainakin meidän luokka tekee oikeasti niitä asioita, joten aika kuin lentää siivillä.

   Osahan koulutuksesta on Hervannassa, että jos oot Tampereelle muuttamassa Porista, niin kannattaa valita kämppä keskustasta tai keskusta-Hervanta akselilta. Toki myös Atalasta lähtee bussi Hervantaan, jolla mäkin sinne sitten matkustan!

   Muuta en osaa oikein vielä sanoa, kuin että teillä on aika varmaan eri opetussuunnitelma meillä ja meidän tää yhteiskoulutus on vähän hutera, että kukaan ei tunnu tietävän yhtään mistään mitään, kuukausi kerrallaan elellään.

   Poista