nav

tiistai 26. helmikuuta 2013

Vasikan entrecôte Costa Brava

lihajamajoneesi

Iskä lähti taas lentokoneella muihin maihin, niin viimeisenä iltana me kokkailtiin tällaistä. Totta puhuen, olin hyvin skeptinen nähdessäni aluksi tämän ohjeen. Tonnikalaa ja lihaa? Kapriksia ja granaattiomenaa? Vaikka salaatti maistui mielestäni hirveältä yksinään, sopi aivan mahtavasti lihan ja majoneesin kanssa. Majoneesi oli loistavaa yksinäänkin, ja enhän minä ikinä hyvästä lihasta valita. 


Vasikan entrecôte Costa Brava (4 hnk)
750 g vasikan entrecôtea pihveinä

Tonnikalamajoneesi:
100 g tuoretta tonnikalaa
1 dl majoneesia
1 valkosipulin kynsi
1 nippu ruohosipulia

Lämmin salaatti:
4 salottisipulia
oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
200 g sokerihernepalkoja
30 g kapriksia
1 granaattiomena

Pilko tonnikala sopivan kokoisiksi paloiksi majoneesia varten. Sekoita majoneesiin tonnikala ja valkosipuli. Hienonna ruohosipuli ja lisää joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Irrota granaatinomenan siemenet hedelmästä kulhoon. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Mausta sipulit etikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon herneet ja kaprikset. Lisää lopuksi granaattiomenan siemenet.

Paista pihvit pannulla ja tarjoile lämpimiltä lautasilta. 

4 kommenttia

  1. Hei!
    Meillä on parhaillaan käynnissä Kananmuna-reseptikisa. Viimeinen osallistumispäivä on maanantaina 3.3. Olisi hienoa, jos ehtisit kisaan mukaan! :)

    Lisätietoa täältä: http://karppisiskot.wordpress.com/2013/02/10/nyt-alkaa-kiekun-kananmuna-reseptikisa/

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sulla ! Ite oon kauheen laiska laittaan itse ruokaa mutta rakastan katsella tälläsiä ihania kuvia :D Jään seuraileen:)

    http://emmavilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista