Lauantaina tavattiin taas yläasteen aikaisen luokan kanssa, ja jotain oli tuotava niille taas syötäväksi. Ohje on alunperin kirjasta nimeltä Nautinnollinen kahvihetki.
Vaikka kakku onnistuikin muuten täydellisesti, ei pikakahvista yrittämäni kahvisiirappi seos ikinä muuttunut siirapiksi. Puolet haihtui vain taivaantuuliin, mutta siirappimaista se ei ollut nähnytkään. Kuitenkin tämä kahvihässäkkä toimi hyvin makuaineena, kun sitä kaatoi tarpeeksi kylliksi kakun päälle, ja puhkoi kakkuun pieniä reikiä, jotta neste valuisi kakun sisällekin.
Varoitus, kakku on todella täyteläistä, joten tästä riittää takuulla useammallekin vieraalle! Kahvin kanssa kakku toimi vielä paremmin kuin yksinään, eikä tästä kakustakaan enää ole kuin muutama siivu jäljellä.
Kakun kuuluu olla hieman kypsempää kuin mutakakku, mutta silti kosteaa. Kakkupohjaksi tämä kakku ei saa muuttua. Alkuperäisessä ohjeessa paistoajaksi mainittiin 45 minuuttia, mutta jopa meidän surkealla uunilla 30 minuuttia riitti loistavasti.
Kahvisiirapilla kuorrutettu suklaakakku (24 cm irtopohjavuoka)
200 g taloussuklaata
130 g Pandan tummaa suklaata
250 g voita
250 g voita
5 kananmunaa
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g mantelijauhoja
Kahvisiirappi:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g mantelijauhoja
Kahvisiirappi:
3/4 dl sokeria
1,85 dl valmista kahvia
Kakun alku valmistetaan samalla tavoin kuin mutakakku. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi, ja mikäli mahdollista, samalla sulata voi ja suklaa suklaavoiksi. Ainoa poikkeus valmisteluissa on, että kakkuvuokaa ei korppujauhoteta: pohjalle pingotetaan leivinpaperi ja reunat voidellaan (itse käytin vuokaspraytä, toinen hyvä väline tähän on pullorasva ja pullasuti).
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita sähkövatkaimen pienimmällä teholla joukkoon. Lisää suklaavoi ja mantelijauho nuolijalla käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita sileäksi. Paista 160-asteisessa uunissa n. 30 min.
Kuumenna kahvia ja sokeria kasarissa tai kattilassa ja anna kiehua kokoon, jos omasi tekee niin. Kostuta kakku siirapilla pienien reikien avulla, tai niin, että kostutat ensin toisen puolen, jonka jälkeen kumoat kakun ja kostutat toisenkin puolen.
Jos tarjoilet kakun lämpimänä, mahtava toveri olisi kunnon vaniljajäätelö. Kuitenkin kakku maistuu aivan yhtä ihanaiselta kylmänäkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti