nav

tiistai 9. lokakuuta 2012

Hieman iltapalaa

IMG_1483
IMG_1485

Eilen syötiin iltapalaksi paistettuja ahvenia, sitruunacappuccinokeksejä ja kanelikahvia. Kahteen saatte ohjeet nyt tässä heti, mutta ehkä te osaatte paistaa omat ahvenenne ilman apua.
Kanelikahvi (3-4 annosta mukien koosta riippuen)
4 dl maitoa
4 rkl hunajaa
1 tl kanelia
4 tl kaakaojauhetta
4 dl kuumaa, vastakeitettyä ja vahvaa kahvia

Kuumenna maito, ja lisää hunaja, kaneli ja kaakaojauhe. Anna kíehahtaa. Jaa mukeihin ja täytä mukit kuumalla kahvilla. Tarjoa heti.

Ohjeen nimen mukaan tästä piti tulla mausteista. No, eipä se ollut, joten se nyt on vain kanelikahvia. Hyvää se silti oli. Meillä tästä tuli kolme isompaa mukillista, joka oli ihan tarpeeksi, sillä pikkusisko ei kauheasti innostunut ajatuksesta.

Sítruunacappuccinokeksit (n. pellillinen tai kaksi)
runsas 4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 kananmuna
175 gr voita
2 rkl vaniljacappuccinojauhetta
23 gr(yksi pussi, myydään pakkauksittain esim. pirkka, rainbow) Choko Cappuccino-jauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl maitoa

Siivilöi sekaisin vehnäjauhot, leivinjauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon suola, sitruunankuori ja kananmuna. Sekoita ja lisää voi pieninä palasina vaivaten samalla taikinaksi.

Jaa taikina kahtia. Sekoita vaniljacappuccinojauhe toiseen puoliskoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja Choko Cappuccino-jauhe. Kääri taikinat tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin.

Kauli molemmat taikinan palaset suorakaiteen muotoisiksi. (Tässä minulle tuli ongelmia, joten lopulta kaulin kaakaotaikinan vaalean taikinan päälle suoraan. Varoituksen sana siis.) Kääri tiiviksi rullaksi. Anna levätä kelmussa jääkaapissa noin puoli tuntia. Jos et halua taistella levyjen kanssa ja hieman normaalimman näköiset keksit sopivat sinulle, yhdistä tässä kohtaap

Leikkaa rullasta n. 5mm paksuisia keksejä (minä tein vahingossa hieman paksumpia) ja paista 175 celsiusasteessa (kiertoilma 155) noin 15 minuuttia.

Kiitos kovasti muuten uusille lukijoille! :) Kyllä tämä tästee lähtee vielä käyntiin. Miten olisi tavoite 50 lukijaa vuodenvaihteeseen mennessä? C;

2 kommenttia

  1. kuvat ei näy :( mut jään seurailemaan jos saisit asialle tehtyy jotain, meinaa blogis vaikuttaa tosi mielenkiintoselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Um what :oo Mulla näkyy kaikilla koneilla millä tätä blogia oon kattonu ö.ö

      Poista