nav

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Churrot

IMG_1477
IMG_1479

Tänään siis toteutin uhkaukseni ja valmistin aamupalaksi churroja kahden dipin kera. Toinen koostui 90 grammasta suklaata ja 25 grammasta voita, ja toinen oli vain kahvia, kaakaojauhetta ja tomusokeria. Hesarin sivuilta löytyneessä ohjeessa lupailtiin 20 churroa, mutta näistä tuli lyhyitä ja ohuita(en omistanut isompaa tähtityllaa), joten näitä tuli aika iso kasa, joka oli hankala tuhota neljän ihmisen kanssa. Luin myös jostain toisesta blogista, että sielläkin churroja tuli paaljon enemmän kuin ohjeessa luvattiin.
Churrot
2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
uppopaistoon auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä (isäni suositteli myös kokeilemaan näiden paistoa kookosrasvassa)
pinnalle sokeria
tarjoiluun jotain dippiä

Kiehauta vesi, voi ja suola kasarissa. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta on muodostunut pallo tai jotain sen tapaista. Nosta kattila pois liedeltä.

Laita rasva lämpiämään isoon kattilaan. Vatkaa kananmunat kevyeksi vaahdoksi ja valuta ohuena norona taikinan sekaan samalla vatkaten. Siirrä pursotuspussiin.

Rasva on tarpeeksi lämmintä, kun taikinapala nousee pintaan ja rasva alkaa kuplia. Mittarilla mitattaessa lämpötilan tulisi olla 180-190 celsiusastetta.

Pursota taikinasta n. 10 sentin pituisia tankoja suoraan rasvaan, tosin varovasti. Churrot ovat valmiita, kun pinta on kullanruskea. Meillä pääsi osa hieman liian kypsiksi, mutta pikkuvikoja.

EDIT// Kiiressä kirjoittaessani ohjeesta puuttui itse ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti