nav

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Pekonitagliatelle

IMG_1177
IMG_1176

Tätä kehuttiin, ja kyllä tätä voisi syödä enemmänkin. Alkuperäinen ohje on mitoitettu vain yhdelle ihmiselle, mutta lopulta tästä ruuasta riitti noin kahdeksalle ihmiselle.  Ohje oli aluksi tarkoitus suurentaa vain neljälle, mutta muutaman mutkan kautta tästä tulikin vähän isompi annos. Ja koska tapanani ei ole tarkkaan mittailla keittiössä aineksia(sekin täytyisi ottaa tavaksi tuolla koulussa, huhhuh), ohje saattaa tuntua joistain täysin mahdottomalta toteuttaa, mutta täysin vinkkinä: maistelkaa. Ruuanlaitosta tulee myös hauskempaa. Meillä meni myös enemmän kuin kahdeksan kerää tagliatellepastaa(paikalla oli pastan suursyömäri poikaystäväni), koska pastaa tuntui olevan todella vähän, joten keitelkää sitä ruokailijoiden mukaan. Kirjan mukaan kastikkeen voi pakastaa, joten ylimääräinen säilyy kauemminkin kuin muutaman päivän.

Pekonin tilalla voi toki myös käyttää jotain savustettua lihaa, jolloin kastikkeen saisi savuisen makuiseksi. Täytyypä testata!

Pekonitagliatelle (8 henkilölle)
8 annosta tagliatellepastaa
1 1/2 tai enemmän pakettia pekonia suikaloituna
n. 400 g jauhelihaa
n. 20 cm purjoa suikaloituna
yksi sipuli
6 dl kermaa (tähän käytettiin normaalia, että juustoruokakermaa)
2 prk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
mausteita (kuten basilika, rosmariini, en nyt kyllä millään muista mitä tuonne heitin)
maissitärkkelystä (käytin Maizenan kastikkeille tarkoitettua tärkkelystä)
päälle juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja lisää pekoni.
2. Lisää purjo sekä sipuli ja kaada joukkoon kerma, tomaattimurska ja osa mausteista
3. Keittele hetki
4. Mausta loppuun
5. Suurusta tärkkelyksellä sopivan sakeaksi kastikkeeksi, jos on tarve

2 kommenttia