nav

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Uunissa paahdettu hunajakana

paahdettukana

Tämä on täydellistä sunnuntairuokaa, ja viime sunnuntaina tätä kokkailtiinkin. Oltiin törmätty Laatulihassa kokonaiseen kanaan, ja totta kai syttyi idea ihanasta, hunajalla valellusta uunissa paistetusta kanasta. Totta kai tämä herkku onnistuu broileristakin, paistoaika on vain yleensä pidempi isomman koon takia. Broileri ei välttämättä myöskään ole niin sitkeää, kuin tämä kaveri tietyistä kohdista oli. 

Uunissa paahdettu hunajakana (riittää n. 4 hengelle)
1 kokonainen kana/broileri
suolaa
pippuria
½ sitruuna kahtena lohkona
tinjamia
½ dl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
(sipulia & porkkanaa)

Pese ja kuivaa kana huolellisesti, myös sisäpuolelta. Poista mahdolliset jämähöyhenet sekä puhdista kanan vatsalaukku ylimääräisestä rasvasta ynnä muusta syömäkelvottomasta. Suolaa ja pippuroi kanan vatsa ja tunge sitruunalohkot sekä tinjami vatsalaukkuun.

Lämmitä uuni 175-asteeseen. 

Pippuroi kanan nahka. Käännä siivet linnun alle (multa meni hetki tajuta miten) ja sido koivet yhteen paistinarulla. Sekoita hunaja, sitruunamehu ja soijakastike keskenään maridaniksi. Harjaa kolmas osa marinadista kanan päälle. (Paista nopeasti sipulia ja porkkanaa paistinpannulla ja kaada uunivuokaan.)

Aseta kana uunivuokaan ja paista n. tunti. Harjaa marinadia lisää kanan päälle kaksi kertaa paiston aikana. Varo polttamasta kanaa, jos pinta alkaa tummua liikaa suojaa se foliolla. Hunaja saattaa palaa herkästi, joten tämän kanssa kannattaa olla varovainen. Kana on kypsää, kun se on 70-asteista ja veitsellä tökittäessä lihasta valuu läpinäkyvää nestettä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti