nav

torstai 12. maaliskuuta 2015

Kolmen kaverin jäätelö

mustaherukkaappelsiini
valkosuklaavadelma

Oletteko vielä kaupassa törmänneet Kolmen kaverin jäätelöön? Kun tuntui, että suomalainen jäätelön valmistus siirtyy muualle sekä omistus myydään suurille, maailmanlaajuisille yritykselle (kuten Unilever ja Nestle, muita jäätelöitä ei taida pakastealtaasta oikein löytyäkään), tuli Kolme kaveria sitten siihen.

Jäätelö valmistetaan käsityönä Helsingissä, ja yritys on suomalaisessa omistuksessa. Jäätelöt tehdään pienerinä, jotteivat ne sitten ikuisuuksia oleskele pakastealtaassa: jäätelötkään eivät kestä ikuista säilytystä. Yrityksen ideologia lähentelee omaa ruokafilosofiaa: puhtaista, raikkaista ja lähialueella tuotetuista raaka-aineista tehdään mahtavan makuista jäätelöä.

Se ei vielä ole parasta tässä jutussa. Vaan se, miltä näiden tavara maistuu. Olen maistanut nyt neljää makua (makuja on yhteensä 11, joista kaikkia ei kyllä löydy meidän Prismasta) ja olen kaikista vain pitänyt ja rakastunut. Ensimmäiseksi taisin maistaa suklaata, jota vertasin suoraan Ben & Jerrysiin, ja tämä vei voiton sata-nolla. Taitaa olla itseasiassa halvempaakin, kuin ulkomailta rahdattu tuttavansa. Mustikka-kardemumma maistuu aivan mustikkapullalta (hei voiko olla parempaa!) ja valkosuklaa-vadelma maistuu ihan oikeasti valkosuklaalta (olen muutamaan "valkosuklaa"-jäätelöön törmännyt elämäni aikana). Viime kauppareissulla sattui mukaan myös mustaviinimarja-appelsiinijäätelöä, joka on taivaallista. Niin kirpeää ja raikasta, tykkään. 

Eli, seuraavan kerran kun tekee mieli ostaa purkillinen aivan perkelen hyvää jäätelöä, suunnista kohti Kolmen kaverin jäätelöitä. Et varmasti tule pettymään.

4 kommenttia

 1. Yhdyn niin sun mielipiteeseen! Parasta jäätelöä ehkä ikinä :-)

  VastaaPoista
 2. Itse olen tähän mennessä maistanut vasta sitä "korvapuusti" -makua ja se oli kyllä siis niin saatanan hyvää että vetäsin sen tötsän päivässä sitten :DD Olen maistanut Jenkeissä asuessani jotakuinkin kaikki Ben & Jerry'sit läpi mutta kyllä nämä on vaan niin maailman parasta <3

  http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis nää lyöt Ben & Jerryt sata nolla laudalta!

   Poista