nav

tiistai 11. helmikuuta 2014

New York Style Baked Cheesecake ja vadelmamelba

Kakku

Meillä oli jumittunut jääkaappiin kaksi pakettia Philadelphia-tuorejuustoa, ja ne uhkasivat mennä vanhaksi. Viime viikonloppuna väsäsin sitten New Yorkin juustokakkua, eli sitä paistettua versiota. Kuitenkaan ilman mutkia ei päästy matkalle, vaan irtopohjavuoan pohja on jossain karkuteillä, joten meille tuli kakkuvuokaongelma. Sydämenmuotoinen hackmannin vuoka sitten pelasti. Myöhemmin katsellessani alkuperäistä ohjetta, huomasin että ohje olikin mitoitettu 22 senttimetrin vuoalle. Jos teet kakun kuitenkin normaaliin irtopohjavuokaan (24cm) tulee siitä vain hieman matalampi, tai sitten vain lisäät hieman tuorejuusto tms. Alkuperäinen resepti täältä.

New York Style Baked Cheesecake (22-24 cm irtopohjavuoka)
250 g kaurakeksejä
125 g voita
400 g tuorejuustoa
n. 200 g turkkilaista jogurttia
1/4 - ½ dl kermaa
1 dl ruokokidesokeria
vajaa 1 dl hienoa sokeria
1 vaniljatanko
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
3 kananmunaa

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata voi. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja kaada voi murun sekaan. Sekoita ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin. Lämmitä uuni 160 celsiusasteseen / 140 celsiusastetta kiertoilmalla. 

Pehmitä tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti sähkövatkaimella. Lisää kerma, sokerit, vaniljatangon siemenet(halkaise tanko keskeltä kahtia ja vedä veitsen tylpällä puolella tankoa pitkin, jolloin siement jäävät veitsen terälle) ja sitruunankuori. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten voimakkaasti sähkövatkaimella. 

Paista kakkua 50-60 minuuttia uunissa. Ota uuni pois päältä ja anna kakun olla uunissa vielä n. tunnin. Ovea kannattaa pitää välillä raollaan. Jäähdytä kakkua yön yli jääkaapissa. 

Vadelmamelba
vadelmia
tomusokeria
sitruunamehua

Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta ne (elleivät ole suomalaisia). Halutessassi siivilöi marjat, tai vaan survo ne. Mausta tomusokerilla ja sitruunamehulla. Tarjoile kakun kanssa. 

8 kommenttia

  1. Herkullisen kuuloista ja näköistä♥

    VastaaPoista
  2. Oi vitsit kun on taas niin hyvännäköstä!:) Oon ihan kateellinen!

    VastaaPoista
  3. Hei muuten tuli mieleen, ootko tehny ikinä pannacottaa? Itteeni kiinnostais kokeilla, mutten tiedä onko se kamalan vaikee tekonen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Panna Cottaa on tehty, ja montakin eri makuista versiota. Blogiin on päätynyt tämä:
      http://ruokasotaa.blogspot.fi/2012/11/kolmen-ruokalajin-illallinen.html

      Panna cotta ei ole ollenkaan vaikeatekoinen, nimi meinaa keitetty kermaa/maitoa, eli siis keitetänä kermaa/maitoa ja mausteet. Lopuksi lisätään liivatteet ja kaadetaan tarjoiluastioihin ja annetaan hyytyä. Helppo ja nopea tehdä, jos on vain aikaa antaa liivatteen hyytyä.

      Poista
  4. Kokeilin eilen tota pannacottaa ja oli kyllä tosi helppo tehdä ja hyvältä maistu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu että toimi! Jep, panna cotta on tosi hyvä jälkkäri siitä, että saattaa kuulosta hirveän monimutkaiselta ja hienolta, mutta oikeasti todella helppo tehdä :)

      Poista