nav

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Suklaafudget

Suklaafudge

Tämäkin ohje on Maku-lehdestä, mutta twistailin sitä itse hieman. Alkuperäinen ohje löytyy siis täältä. Yleensä en postaile näin tiuhaan tahtiin, mutta tänään oli oikea työpäivä kotona. Vietin koko päivän keittiössä, ja näiden luomusten ohella syntyi myös päivän ruokakin. Ehdin myös siivota kaapit sukulaisten pakasterasioista ja paketoida muutaman lahjan! Mutta varautukaa nyt vielä muutamaan ohjeeseen...

Suklaafudget (n. 30 palaa) (n. 20cm x 20 cm vuoka)
200 g suklaata
20 g voita
2 tl vaniljasokeria
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
200 g sokeria

(Itse käytin 100 grammaa 86 % suklaata, 50 grammaa Fazerin tummaa suklaata ja 50 g Fazerin sinistä)

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kumoa kulhoon. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voipaperilla. Paperin saa pysymään vuoassa hyvin kiinni vuokasprayllä tai rasvalla kulmiin. Ota voi ja vaniljasokeri valmiiksi käden ulottuville. 

Kuumenna maitotiivistettä ja sokeria hitaasti, kunnes seos on 106-asteista. Käytä sokerilämpömittaria tai digitaalista elintarvikelämpömittaria.

Nosta kattila pois liedeltä, lisää vaniljasokeri ja voi ensin, vatkaa voimakkaasti. Lisää suklaa ja vatkaa voimakkaasti. Tässä vaiheessa on oltava nopea, sillä fudge jähmettyy nopeasti suklaan lisäämisen jälkeen. 

Kaada pehmeä fudge vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.

Leikkaa suklaafudgelevy tasakokoisiksi paloiksi. Pakkaa fudge kauniisiin lahjarasioihin/sellofaaniin tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti