nav

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Munkit

valmiit

Mikä sopiikaan vappukahvipöytään paremmin, kuin sokeroidut munkkirinkilät? Siksipäs perustin päiväksi munkkitehtaan ja leivoin runsain määrin munkkeja (joista iso osa on lähtenyt jo kävelemään ihmisten masuihin). 

Pullataikinani oli tällä kertaa ihanan pehmoista ja helposti pyöriteltävää, että oikein harmitti etten ole tehnyt tällaista pullataikinaa koulussa. 

taikina

Pullataikina
1 l maitoa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl suolaa
4 pussia kuivahiivaa
vehnäjauhoja
200 g voita

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita ne maitoon. Lisää sokeri, suola, desi jauhoja ja kuivahiivat. Alusta taikinaan vehnäjauhoja, kunnes se melkein irtoaa kulhon reunoista. Lisää silloin voi sulatettuna ja alusta loppuun. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, kuten tiskialtaassa vesihauteessa. 

Leivo pyöreitä pullia ja kohota uudestaan. Tee sormilla pullista rinkeleitä ja kuumenna uppopaistoon soveltuva öljy 180-asteiseksi. Varo, ettei öljy ylikuumene. Kuumaan öljyyn ei saa myöskään joutua vettä.

Paista munkkirinkeleitä rasvassa, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja kypsiä (tarkista tämä yhdellä kokeilumunkilla). Anna hetken kuivahtaa talouspaperin päällä ja pyörittele hienossa sokerissa.

munkkirinkilä

2 kommenttia

  1. Hei nomnom, sait juuri uuden lukijan :) En kokkaa _ikinä_ mut sun reseptejä vois ruveta kesällä kokeilemaan!

    - adlapla.blogspot.com

    VastaaPoista