nav

torstai 11. huhtikuuta 2013

Kuohkea pannukakku

IMG_5444

Kun jääkaapista löytyy kolme litraa maitoa, joka menee vanhaksi parin päivän päästä, täytyy siitä keksiä jotain. Mihinkäs muuallekaan upotetaan paljon maitoa kuin lettuihin, pannukakkuun tai pullataikinaan? Mutta koska olin laiska, enkä jaksanut pullia tekemään litran taikinasta, väkästin pannukakun, joka ei sitten muuten ole terveellisemmästä päästä. 

Yleensä syömäni pannukakut ovat jäähdyttyään kovia ja raskaita. Tämä säilyi jääkaapista ja säilytyksestä huolimatta pehmeänä. Kaikkein paras oli rapeat reunat, jotka muodostuivat pannukakun kohotessa uunissa jättimäiseksi. Tokihan pannukakku lässähti heti kun sen uunista otin, mutta nuo reunat olivat jotain ihanaa. Ja kovin nätinnäköisiä. 

Kuohkea pannukakku (1 uunipellillinen)
1 litra maitoa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
2-3 rkl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna

Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää maito. Lisää suola ja sokeri, sekä vehnäjauho. Sekoita joukkoon sulanut voi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. 

Paista pannukakkua 250 asteessa n. 15 min, jonka jälkeen alenna lämpötila 225 asteeseen n. kymmeneksi minuutiksi.

4 kommenttia

  1. OI namii, pankkukakku vadelma- tai mansikkahillolla, niin hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. ja hieman kermavaahtoa päälle! :p

      Poista
  2. ;____; Kaunista. Menee reseptikirjanmerkkikansioon

    VastaaPoista