Pikkusiskolla oli tässä syntymäpäivä taannoin, ja paljon puhuttu Mario tähtikakku pääsi toteutukseen. Jännempää tämän kakun tekemisestä teki sen, että tyttö halusi kakun olevan sisältä pinkki. Tuumauksesta toimeen. Kakkuhan on tehty Jenkeistä raahattuun tähtikakkuvuokaan, mutta luulisin, että kuuden munan ohje sopii 26 cm kakkuvuuille? Se joka paremmin tietää, korjatkoon.
Sitruunainen kuuden munan kakkupohja
6 munaa
sokeria
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
yhden sitruunan kuori
maun mukaan sitruunasta puristettua mehua
kostuttamiseen loput sitruunanmehusta + purkkisitruunamehua
Riko kananmunat suurehkoon lasiin. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin saman verran sokeria, ja kaada se kulhoon. Mittaa jauhot lasiin. Jauhojen suhde on 50 % - 75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Päälle 2 tl leivinjauhetta, ja sekoita jauhoja keskenään. Vaahdota munat ja sokeri, kunnnolla. Toistan nyt samaa mantraa kuin opettajamme: "Jaksakaa vaahdottaa kunnolla!" Jos et vaahdota kunnolla, ei kakkupohja nouse kunnolla, jolloin et saa kakusta kuin kaksi kerrosta. Lisää jauhot osissa ja sekoita sähkövatkaimen pienellä teholla tai nuolijalla. Jos lisäät väriainetta, lisää se ennen jauhoja sähkövatkaimella. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min.
kostuttamiseen loput sitruunanmehusta + purkkisitruunamehua
Riko kananmunat suurehkoon lasiin. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin saman verran sokeria, ja kaada se kulhoon. Mittaa jauhot lasiin. Jauhojen suhde on 50 % - 75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Päälle 2 tl leivinjauhetta, ja sekoita jauhoja keskenään. Vaahdota munat ja sokeri, kunnnolla. Toistan nyt samaa mantraa kuin opettajamme: "Jaksakaa vaahdottaa kunnolla!" Jos et vaahdota kunnolla, ei kakkupohja nouse kunnolla, jolloin et saa kakusta kuin kaksi kerrosta. Lisää jauhot osissa ja sekoita sähkövatkaimen pienellä teholla tai nuolijalla. Jos lisäät väriainetta, lisää se ennen jauhoja sähkövatkaimella. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min.
Täytteenä oli vadelma-mascarponetäyte. Päälle tuli marsipaani, jota kului n. 800 g.
Vadelma-mascarponetäyte
300 g vadelmia + hyytelö/hillosokeria, liivatetta...
4 dl vispikermaa
2 pkt (á 250 g) mascarponea
3 isoa Daim-patukkaa
3 isoa Daim-patukkaa
sokeria
Vispaa kerma. Keitä vadelmat HYVIN vähässä vedessä. Kaada vielä osa vedestä pois ja survo vadelmat. Hyydytä sosetta. Lisää kermaan mascarpone ja pehmennä se. Rouhi patukat ja lisää täytteeseen. Lisää vadelmasose ja sokeri maun mukaan.
Kakkupohjahan on leikattu kolmeen osaan ja täytettä tuli siis kahteen väliin, joten tuota täytettä on aika paljon. Daim tuo mukavaa vaihtelua ja yllättävyyttä täytteeseen. Kakun kokosin suoraan tarjoilulautaselle.
Kakku kostutetaan ennen täytteen laittamista, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä. Jos tarjoat sen heti, suosittelen kostuttamaan muutamaa minuuttia aikasemmin ja hieman runsaammin. Kostukkeen menekkiä en ottanut huomioon, koska enpäs tajunnut.
Kakku kostutetaan ennen täytteen laittamista, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä. Jos tarjoat sen heti, suosittelen kostuttamaan muutamaa minuuttia aikasemmin ja hieman runsaammin. Kostukkeen menekkiä en ottanut huomioon, koska enpäs tajunnut.
söpö kakku, näyttää tosi hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos :))
Poistaonpa namin näkönen!! vois ittekki kokeilla jos vaa ois tuommonen vuoka.. :D
VastaaPoistaHaha :D Eiköhän jostain Confetista tai jostain löydy :)
PoistaNyt on ihan pakko mielenkiinnosta kysyä että ootko käynyt jenkeissä? :)
VastaaPoista