nav

lauantai 22. joulukuuta 2012

Maailman paras joululimppu

IMG_3196

Tässä on tullut leivottua muutama tällaisiä limppuja, kuvaan pääsi poikaystävän perheelle menossa oleva yksilö. En vain tiedä, mikä tässä leivässä saa sen maistumaan niin hyvältä. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää, mutta toki nämä voi leipoa ihan pyöreinäkin. Itse tykkään vain, kun ovat tuon muotoisia.

Joululimppu (2 kpl)
1 ½ dl siirappia
2tl pomeranssinkuorta
½ l vettä
1 pss kuivahiivaa tai 50 g hiivaa
1-2 rkl suolaa
rusinoita oman maun mukaan
vehnä- ja hiivaleipäjauhoja

Kiehauta siirappi ja pomeranssinkuori. Lisää vesi ja jäähdytä (vinkki: kylmä vesi). Lisää hiiva, suola ja rusinat. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhosta, mutta on vielä pehmeää! Kohota taikina. Leivo leiviksi tai jaa jauhotettuihin leipävuokiin. Kohota limput. Paista 225 asteessa noin 30 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti