nav

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Yhdeksän kasviksen kasviscurry

kasviscurry

Täytyy kyllä sanoa, että tämä oli paljon parempaa kuin odotin. Sain äidiltä Ragini Deyn Spice Kitchen -kirjan lahjaksi, enkä oikein tiennyt olisivatko ohjeet hyviä. Tämä ainakin lunasti kaiki odoukseni ja oli myös helppo tehdä! Vaihdoin pari kasvista itselleni mieluisampiin alkuperäisesta ohjeesta ja tein määrän isompana.

Yhdeksän kasviksen kasviscurry (8 hnk)
2 rkl jauhettua kuminaa
2 rkl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta (curryn tulisuus riippuu siitä, mitä chiliä käytät)
2 pientä perunaa
1 pieni bataatti
2 porkkanaa
2 pientä naurista
pari palaa kukkakaalia 
kourallinen vihreitä pitkiä papuja (pakaste
100 g herneitä (pakaste)
200 g kaalia
250 g paseerattua tomaattia
1 prk tomaattipyreetä (niitä pieniä purnukoita)
1 rasia pinaattia 
suolaa maun mukaan
korianterin lehtiä koristeluun

Sekoita korianteri, kumina, kurkuma ja chilijauhe keskenään ja lisää vettä, kunnes seos muodostaa tahnan (n. ½ dl). Esivalmistele kasvikset: kuori ja pilko kuutioiksi perunat, bataatti, porkkanat ja naurikset. Pilko kukkakaali pienemmäksi. Raasta tai pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. 

Lämmitä öljyä (rypsi, rapsi...) pannulla ja lisää currytahna. Paista 5-10 sekuntia ja lisää perunat, bataatti, porkkanat ja naurikset sekä 7 ½ dl vettä. Sekoita, peitä kannella ja anna juuresten kypsyä keskilämmöllä n. 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. 

Lisää kukkakaali, vihreät pavut, kaali, herneet ja paseerattu tomaatti sekä tomaattipyree. Sekoita ja laske lämpö matalalle ja anna kypsyä n. 15 minuuttia. Lisää pinaatti sekä suolaa maun mukaan. Juuri ennen tarjoilua, lisää päälle korianterin lehtiä (=vaihtoehtoisesti iske pöytään kuppi silpottua korianteria josta jokainen saa ottaa). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti