nav

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Päärynä-kinuskikakku

päärynäkinuski

Tää oli taas näitä hetkiä, kun mikään ei sujunut. Äiti halusi tällaistä, joten sai mitä halusi. Pohjataikinaa tehdessäni ihmettelin kuinka löysää se oli, mutta ajattelin, että kyllä Valion koekeittiössä testattu resepti toimii. Seuraavaksi en suostunut käyttämään valmiiksi maustettua rahkaa, vaan käytin normaalia maitorahkaa, kinuskikastiketta ja päärynöitä. Kaikki näytti oikeastaan hyvältä kun se meni uuniin, mutta ulos tullessa ulkonäkö olikin varsin rustiikkinen. Sitten yritinkin tehdä kakun koristeita, eikä ne mihinkään kuivunut, vaan päärynöistä tuli nahkamaisia, joten hienojen palojen sijaan äiti sai kakun päälle suikaleita. 

Jos kuitenkin haluat tätä mielenkiintoisen näköistä luomusta tehdä, rustaan reseptin tähän. Kannattaa laittaa kakun alle uunipelti ja leivinpaperi, meillä se valutti jotain nestettä uuniin...

Päärynä-kinuskikakku (halkaisiljaltaan 24 cm vuoka)

Pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 muna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g maitorahkaa
2,5 - 3 dl kinuskikastiketta vaahdotettuna
sokeria maun mukaan
3 munaa
1 kypsä päärynä viipaleina

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka.

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 

Sekoita täytteen aineet keskenään (lukuunottamatta päärynää). Asettele päärynät vuoan pohjalle, kaada täytettä ja lisää vielä päärynöitä täytteen keskelle, jos niitä riittää. 

Paista uunissa 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti