nav

lauantai 19. lokakuuta 2013

Slutty Brownies

sluttybrownies

Tällä viikolla vein ystävilleni tällaistä herkkua tarjolle. Slutty Brownies. No mitä ne sitten ovat? Leivonnaisia, jotka koostuvat keksitaikinasta, Dominoista ja brownieskerroksesta. Pähkäilin pitkään mitä tekisin torstaina nyyttärikesteille, ja yhdessä vaiheessa löysin näiden ohjeen täältä. Siinä vaiheessa sain myös päähäni Rocky Road - leivokset, mutta nämä kyllä veivät voiton sitten. 

Itse pystyin syömään yhden palan, enempää ei olisi uponnut. Hyvin makeita. Kunnon kaloripommeja. Mutta törkeän hyvää. Varsinkin tuo brownieskerros. 

Näitä kyllä jotkut söivät useammankin, ja kuulin kehuja joka puolelta. Joten, nämä upposivat ja lujaa. 

Muunsin ja tappelin taas cups to dl/grams muuntimien kanssa, mutta sain kuin sainkin aikaseksi hyvän ohjeen, ja ihan ensimmäisellä yrityksellä. Siihen tarvitaan vain matematiikkaa ja käytännön tietoa! Jotta teidän ei sitä tarvitse tehdä, ohje on tässä postauksessa!

sluttybrownies2

Slutty Brownies (n. 4 litran vetoinen vuoka)

Brownieskerros:
210 g voita
4 dl sokeria (itse käytin puolet kookossokeria ja puolet normaalia)
2,6 dl kaakaojauhetta
3/4 rkl suolaa
3 rkl vanilja-aromia
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Keksitaikina:
175 g voita
1 dl fariinisokeria
2,5 dl sokeria ( tässä käytin 1,5 dl sokeria ja 1 dl kookossokeria)
2 kananmunaa
2 rkl vanilja-aromia
4,5 dl vehnäjauhoja
3/4 rkl suolaa
3/4 rkl leivinjauhetta
3/4 rkl ruokasoodaa
250 g suklaahippuja/suklaata rouhittuna

3 putkiloa (1,5 pkt) Dominoita (niitä, missä on normaalia enemmän täytettä)

Brownies: Sulata voi kasarissa. Vatkaa sekaan sokeri ja kaakaojauhe. Ota pois levyltä ja anna kylmetä hetki. Sekoita sekaan suola, vanilja-aromi ja kananmunat yksi kerrallaan sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Sekoita sekaan vehnäjauhot. Laita taikina sivuun odottamaan.

Keksitaikina: Sekoita voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vanilja-aromi sähkövatkaimella vatkaten. Lisää kuivat aineet (ei suklaata) ja sekoita taikinaksi. Lisää suklaat. 

Kokoaminen: Esilämmitä uuni 175 celsiusasteeseen (150 kiertoilmalla). Aseta vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Vuokaspray auttaa leivinpaperia pysymään paikoillaan. Levitä keksitaikina pohjalle, tasaisesti joka puolelle. Asettele Dominot hieman painellen keksitaikinan päälle. Itse jouduin puolittelemaan osaa kekseistä, jotta keksit olisivat peittäneet koko alueen. Peitä keksit tasaisesti browniestaikinalla. Paista 30-40 minuuttia, kunnes kypsää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti