nav

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Aamupalataivas

BREAKFAST

Viikonloput ovat kuin luotuja ihanien aamupalojen väkertämiseen. Mutta ei kyllä minullakaan ole aamulla halua alkaa vääntämään leipä- tai croissanttaikinoita, sillä maha kurnii nälästä. Aamu pitää saada käyntiin melkein heti, tai muuten koko päivä meneekin vain sitten istuskellessa.

Näin syysloman alun kunniaksi, innostuin sitten väsäämään perheelleni lauantaina aamupalan. Perjantaina nappasin kaupasta itselleni jo ennestään tuttuja valmiita croissanttaikinoita. Taikinat löytyvät ainakin meidän Prismassa valmisruokahyllystä, jostain niiden välipalaleipien läheisyydestä. Purkki on punainen (unohdin ottaa kuvan tästä mahtavasta keksinnöstä) ja sisältää taikinalevyn, josta saa 6 croissanttia. Paketin croissantit ovat kuitenkin aika pieniä, joten yleensä varaamme n. 3 kpl naamaa kohden. 

Eli taikinat ulos purkista, kolmiot irti toisistaan, väliin voi laittaa halutessaan täytteitä: maustettuja tuorejuustoa, juustoa, yrttejä ja vaikka suklaata. Kolmiot rullale, pellille, kananmunaa päälle ja uuniin. Nopeaa ja helppoa, ja lämpimiä croissantteja pöydässä. 

Hyvälle aamupalalle kuuluu myös hedelmät, vihannekset, hyvä kahvi, tuorepuristetut mehut ja jokin makea. Tässä meidän tapauksessa juurikin Fazerin sinisellä täytetyt croissantit.

leipä

Lauantaina etsin kuumeisesti yön yli kohotettavaa leipää, jotta aamulla ei tarvitsisi muuta kuin vain lykätä leipä uuniin ja nauttia lämpimästä ja itseleivotusta leivästä. Lopulta päädyin NYTimesistä peräisin olevaan ohjeeseen, joka löytyy tästä

Vaivaamaton leipä, jossa oli hieman enemmän vaivaa kuin olisin halunnut, mutta silti aamulla ei tarvinnut alkaa silmät puoliummessa vaivaamaan leipää. Ihastuin leivän kosteuteen ja rapeaan kuoreen, ja kyllä leipä ihan pinnoitetussa padassakin onnistui. Ja vain 9 tunnin kohotuksellakin. Leipä on aika pieni, juuri sopiva 4 hengen perheelle. Itse laitoin taikinan sekaan hampun- ja pellavansiemeniä vielä lisäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti