nav

maanantai 9. syyskuuta 2013

Omarkinuskikakku

OMARKINUSKIKAKKU

Varoituksen sanana, tämä kakku on syntisen hyvää. Rakenne on normaalia, jääkaapissa hyydytettävää juustokakkua paljon höttöisempi ja kevyempi, mutta kakku on silti raskas syötävä. Kuitenkin jokainen lautanen meni tyhjäksi ja loppu kakku hävisi seuraavaan iltaan mennessä kaapista. 

Ohje on alunperin taste.au-sivustolta. Caramel Swirl Cheesecake näytti jo kuvassa kuolettavan hyvältä, joten resepti päätyi kokeiluun. Muutamia mutkia matkassa kyllä oli: mitat olivat kupeissa, ja ne oli pakko muuttaa. Myös omituinen kappalemäärä jotain karkkeja (caramel chews) hämmensi, enkä tiennyt millä korvaan ne. 

Omarithan eivät nyt oikein suoraan sanoen ole kinuskikarkkeja, mutta kermakarkkeja ja törkeän hyviä, joten päätin käyttää niitä. Sitten oli vain määrä. 8 Omaria olisi ollut auttamattoman vähän, joten lopulta päädyin heittämään noin puolet, tai jopa kolme neljäsosaa kattilaan.

Tässä kakussa ei nyt ole noita kiehkuroita, sillä vaikka tein ennen uunia, uunissa omarit jotenkin sulivat vain täytteen sekaan ja lopputuloksena oli muutama halkeama kakun päällä. Myös kermaa jouduin lisäämään alkuperäiseen ohjeeseen: täytettä tuntui olevan hyvin vähän. 

Kakun kanssa suosittelen tarjoilemaan kinuskikastiketta, jonka ohje löytyy alempaa, ja vaikka vadelmia. Kotona meillä ei vadelmia ollut, joten pakastemustikat ajoivat samaa asiaa. Ja nyt siihen ohjeeseen.

Omarkinuskikakku (24 cm)

Pohja:
250 g kaurakeksejä
125 g voita

Täyte:
500 g tuorejuustoa
1½ - 2 dl fariinisokeria (painele mittaan kunnolla!)
1 vaniljatangon siemenet
2 kananmunaa
3,8 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Täyte 2:
½ - 3/4 pussia Omar-karkkeja
2 rkl kuohukermaa

Laita 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 

Pohja: Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin. 

Laita uuni lämpiämään 160-asteeseen. 

Täyte: Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää fariinisokeri ja vaniljan siemenet, sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten. Lisää kerma ja jauhot, sekoita mahdollisimman vähän. Kaada pohjan päälle. 

Täyte 2: Laita Omarit ja kerma kasariin ja sulata yhteen. Anna jäähtyä hetki ja laita lusikalla klönttejä (hieno sana) kakun päälle. Vetele lopulta veitsellä omarseosta ympäriinsä. 

Paista kakkua 50 minuuttia. Sen jälkeen avaa uunin luukku raolleen ja laita uuni kiinni. Anna kakun olla uunissa kolmisen tuntia, jonka jälkeen siirrä se jääkaappiin. Anna kakun olla yön yli. 

Kinuskikastike
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
pienehkö pala voita

Laita ainekset kattilaan, anna sulaa toisiinsa ja keitä muutama minuutti. Siirrä kylmään vesihauteeseen tai anna jäähtyä itsekseen hieman kylmemmäksi. Parasta se on hieman lämpimänä. Tarjoile kakun päälle kaadettuna.

2 kommenttia

  1. Ihania reseptejä täällä!
    http://jennariikkas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oliskohan ollut cadburyn caramel chew patukka a 20gr...?

    VastaaPoista