nav

lauantai 12. tammikuuta 2013

Mutakakku

kakuuuu

Tätä kakkua voisi sanoa jo ihan minun spesiaalikseni. Seuraava versio tästä olisi chiliversio, joka on vasta kehitteillä. Siitä, missä vaiheessa mutakakku kuuluisi syödä, on monta versiota. Minä itse pidän uunista tulleesta, mutta hieman jäähtyneestä kakusta, kun taas opettajamme väittää sen olevansa parhaimillaan vasta viikon päästä. Tämä kuva on otettu kakusta, joka oli ollut muutaman päivän viileäkaapissa. Parhaimmalta mutakakku näyttää tuoreena, kun suklaa valuu jonkun verran kakkua leikatessa. Tässä kuitenkin mahtavan mutakakun ohje.

Mutakakku (24 cm irtopohjakakkuvuoka)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota vuoka. Paukuta oikeasti kaikki ylimääräiset korppujauhot pois, sillä ne eivät ole mukavaa syötävää kakun päällä!

Sekoita keskenään kuivat aineet. (tai oikaise ja lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri ensimmäisten vehnäjauhojen kanssa)Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kätevimmin tämä käy yleiskoneella, kun samalla voi sulattaa voin ja suklaan kattilassa. Kuitenkin, jos et yleiskonetta omista, niin tämä vaahto voi odottaa sen pienen hetken kun ensin sulatat voin kattilassa, ja siihen sulatat suklaat.

Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen suklaaseosta ja kuivia aineita. Sekoittamiseen voit käyttää sähkövatkaimen/yleiskoneen pienintä tehoa, jolloin suklaa sekoittuu tasaisesti. 

Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 min. uunista riippuen. Itse aina tarkistan kakun kunnon 10 minuutin jälkeen, jonka jälkeen käyn heiluttelemassa vuokaa tai kokeilemalla hammastikulla sen kypsyyttä.

Kun kakku on tullut uunista, anna sen olla hetki vuuassa (n. 10 min) ja kumoa se sitten. 

4 kommenttia

  1. oli pakko kokeilla heti <3 nam :)

    VastaaPoista
  2. mutakakkuu nam.. :p Sulle ois haaste mun blogissa!

    http://sokerihuurre.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista