nav

maanantai 28. syyskuuta 2015

Uunipaistettu kurpitsa

kurpitsa

Tämä on näppärä lounas leivän kera tai lisäke päivälliselle. Ja superhelppo valmistaa, joskin vie aikaa ollessaan uunissa. Ja oi että, että olikin hyvää! Tämä sai kehuja selvästi eniten pöydässä. Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat jutut on ne suurimmat hitit. Ohje on alunperin kirjasta Kasvisruokamaanantai, josta löytyy tuhottomasti lisää upeita ohjeita. 

Uunipaistettu kurpitsa
1 (pieni) kurpitsa
½-1 dl oliiviöljyä (ei extra-virgin, ihan perus)
1 mieto chili (esim. Piispanhattu)
2 valkosipulin kynttä
vuohenjuustoa
paahdettuja pinjansiemeniä

Paloittele kurpitsa lohkoihin ja poista siemenkodat. Pilko chili pieneksi ja murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita ne oliiviöljyyn. Sivele kurpitsat oliiviöljyllä ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes haarukka uppoaa helposti kurpitsan maltoon. Lisää lämpimien kurpitsojen päälle vuohenjuusto ja pinjansiemenet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti