nav

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Porkkanaleivokset

PORKKANAT

Perinteisten mokkapalojen tilalle juhliin tehtiin porkkanaleivoksia, kun kakkuja oli jo liikaa. Leikkasin palat ihan liian reiluiksi, sillä palat ovat todella korkeita ja muhkeita! Rakastan näitä, ohje on koulusta saamani, joten mitat ovat grammoissa. Tarvitset siis vaa'an tätä ohjetta varten.

Porkkanaleivokset (uunipellillinen)
300 g kuorittuja porkkanoita
6 kpl kananmunia
400 g sokeria
480 g vehnäjauhoja
30 ml leivinjauhetta ( 2 rkl )
15 ml kanelia ( 1 rkl )
350 g voita
250 g ananasmurskaa

500 g koskenlaskijaa
500 g maitorahkaa
n. 4 dl tomusokeria
30 ml vaniljasokeria ( 2 rkl )

pähkinä- tai mantelirouhetta / muita koristeita

Raasta kuoritut porkkanat. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Sekoita vuorotellen vaahtoon jauhot, voisula, porkkanaraaste ja ananasmurska.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteisessa uunissa (150 kiertoilma) n. 30 minuuttia.

Vatkaa kuorrutteet ainekset voimakkaasti keskenään, esimerkiksi sähkövatkaimella. Levitä jäähtyneelle pohjalle (mulla meni ihan liruksi tämä, mutta se kiinteytyi kyllä siinä pohjan päällä) ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti