nav

perjantai 2. toukokuuta 2014

Appelsiini-mangojuustokakku

CAKE

Löysin kaapista mangososetta, jonka parasta ennen-päivämäärä oli mennyt jo kuukausi sitten, mutta maistelun ja haistelun tuloksena totesin sen käytettäväksi, ja upotinkin sitä tähän kakkuun osan. Pikkumokia sattui matkan varrella, mutta ohjeeseen toki ne korjasin. Älkää pelästykö monivaiheisesta kakusta!

LAYERS

Appelsiini-mangojuustokakku (18 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:
120 g kaurakeksejä
60 g voita

Mangotäyte:
100 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 dl mangosetta
1 rkl sokeria
tilkka vettä
3 liivatetta

Appelsiinitäyte:
100 g mascarponejuustoa
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
n. 2 tl appelsiininkuorta
1,5 dl appelsiinimehua (suosittelen puristamaan itse appelsiinista!)
4 liivatetta

Kiille:
2 dl appelsiinimehua (ilman hedelmälihaa)
2 liivatetta

Koristeluun suklaata tai Candy Meltsejä

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Pohjaa varten murskaa keksit pakastepusssissa tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää se keksimuruihin. Painele keksimurut tasaisesti vuoan pohjalle ja pistä jääkaappiin.

Mangotäytettä varten laita kolme liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen lisää tuorejuusto. Lisää mangosose. Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja liota liivatteet siihen. Lisää täytteeseen hieman jäähtyneenä. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä n. tunnin. Täytteet eivät saa sekottua keskenään.

Appelsiinitäytettä varten laita neljä liivatetta likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinikuorta ja purista mehua(1-2 appelsiinia). Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen lisää mascarpone. Lisää appelsiininkuorta maistelemalla. Kiehauta kolmasosa appelsiinimehusta ja liota liivatteet siihen. Lisää liivatemehu lopun mehun sekaan, jäähdytä hetki ja kaada täytteeseen. Kaada varovasti mangotäytteen päälle. Anna hyytyä kunnolla, ennen kiilteen lisäämistä. 

Kiillettä varten liota liivatteita kylmässä vedessä. Kiehauta puolet appelsiinimehusta ja liota liivatteet siihen. Lisää lopun mehun sekaan ja kaada varovasti (vaikka lusikkaa apuna käyttäen) kakun päälle. Anna hyytyä n. tunnin tai kaksi. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä, kun maut ovat tasautuneet. 

Halutessasi sulata suklaata/Candy meltsejä ja pursota niitä ohuella tyllalla ensin leivinpaperille haluamaasi muotoon/muotoihin, anna kovettua ja siirrä lastan avulla kakun päälle.