Jokainen on varmaankin ihastellut Subwayn ihania, pehmoisia tuplasuklaakeksejä. No, siitä se ajatus lähti. Sitten suuntasin matkani Googlen ihmeelliseen maailman, ja bongasin tämän ohjeen. Kokeilin, ja ihmettelin. Nyt tein toisen kerran, ja voin kertoa, että vertailtiin juuri tuossa Subwayn keksejä näihin. Pikkusisko sanoi heti, että nämä ovat parempia. Subwayn keksit maistuivat oudon kitkeriltä näiden rinnalla.
Paistamisessa pitää olla todella tarkka, etteivät keksit mene yli! Meidän uunilla tasan 9 minuuttia on aivan tarpeeksi. Näiden tekemiseen täytyy myös olla kone, josta löytyy tehoa. Taikina on lopuksi hyvin jäykkää, mutta se edesauttaa sitä, etteivät keksit leviä liikaa.
Tuplasuklaakeksit ( n. 24 kpl)
250 g voita, huoneenlämpöistä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
350 g (n. 6 dl) vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
175 g maito- tai tummaa suklaata, rouhittuna (tai valmiita hippuja)
175 g valkosuklaata, rouhittuna (tai valmiita hippuja)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeahksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat sekaan yksi kerrallaan. Lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää vehnäjauhot osissa. Lisää suklaarouheet lastalla.
Ota taikinasta ruokalusikan mitalla tai muulla pienellä kuppimaisella taikinaa ja aseta pellille 4x4 tai 3x4. Paista keksejä 9-12 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan, ovat paljon parempia jäähtyneinä!