nav

maanantai 5. elokuuta 2013

Täysjyvävehnäjauhoinen pizzapohja

PIZZA

Tämä pizzapohja syntyi puolivahingossa, kun vehnäjauhot loppuivat, mutta jostain sitä taikinaa pohjaa varten oli saatava. Joten tongin kaikki kaapit läpi etsien käytettäväksi kelpaavia jauhoja, ja ne olivat täysjyvävehnäjauhoja. Pohjasta tuli siis terveellisempi, ja herkullisempi, versio, kuin se normaali pullamössöpohja. 

Jos kuitenkin tykkäät pehmeästä ja uunissakin kohoavasta pohjasta, on se paras tehdä normaaleilla vehnäjauhoilla. Minä ja perheeni kuitenkin tykkäsimme siitä, että pohja ei enää kohonnut uunissa, ja siitä tuli kauttaaltaan rapea. 

Pizzataikina (8 pientä tai 4 isoa)
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
30 ml oliiviöljyä
n. 1 tl suolaa
hyppysellinen sokeria
1 dl vehnäjauhoja
n. 8 dl täysjyvävehnäjauhoja.

Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja niiden mukana kuivahiiva, sekoita sekaisin. Alusta täysyjyvävehnäjauhot taikinaan, kunnes irtoaa reunoista. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

Muotoile taikinasta pizzoja ja täytä ne. Paista 250-asteessa rapeaksi.

perjantai 2. elokuuta 2013

Itämaiset lihapullat

ITÄMAISET LIHAPULLAT
kuohuva

Näitä lihapullia tarjosin poikaystävälle 2-vuotisvuosipäivänä, oli muuten hyviä! Broilerin jauhelihaa löytyy kyllä ainakin Tampereella päin Prismoista. Ohje löytyi alunperin täältä.

Tuota kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa join ekan kerran Demossa (Berthan tiloissa tosin), ja pidin siitä kovasti. Joten kun poikaystävä ei juo alkoholia, niin päätinpä ostaa juhlajuomaksi sitä. Stockmannilta löytyi limonadiosastolta, ja sieltä löytyi myös muitakin vaihtoehtoja, eli sinne vain!

Itämaiset lihapullat (pellillinen)
400 g broilerin jauhelihaa
3 pientä, tuoretta sipulia
1 kynnetön valkosipuli
1 punainen, tuore chili
nippu/ruukku tuoretta korianteria
2 dl kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
3 rkl soijakastiketta
1 tl raastettua inkivääriä

seesaminsiemeniä

Sekoita ainekset keskenään ja pyörittele pulliksi. Pyöräytä pullat seesaminsiemenissä. Paista uunissa 175-asteessa kypsiksi (broilerin liha on täysin vaaleaa).